Regressie- en reïncarnatietherapie

Regressie- en reïncarnatietherapie

Wat is regressie- en reïncarnatietherapie

Regressie betekent teruggaan in de tijd. Oude ervaringen, die ons in het hier en nu hinderen, beleven we opnieuw om ze nu definitief los te laten. Dat kunnen ervaringen zijn uit je kindertijd, de tijd dat je in de baarmoeder was, of nog verder terug. Wat er in een sessie opkomt, is meestal niet van tevoren te zeggen.

Het woord reïncarnatie geeft aan dat in deze therapie het verleden ruim wordt gezien: het omvat naast het recente verleden en je jeugd, ook je geboorte, zwangerschap en conceptie en zelfs mogelijke ervaringen daarvoor.

De therapie staat voor het verwerken van oud zeer – en wel zo, dat de daarmee verbonden problemen in het heden verdwijnen. Centraal in je begeleiding staan bewustzijn, transformatie en groei; evenwicht en in je kracht komen. Het doel is psychische en geestelijke gezondheid.

Regressie- en Reïncarnatietherapie onderscheidt zich door:

  • Onbewuste ervaringen die zich in een andere realiteit dan het huidige leven afspelen, serieus te nemen.
  • De manier waarop er trance inductie gebruikt wordt voor het opsporen van onderbewuste ervaringen. Dit gebeurt dmv gerichte concentratie op het probleem, dit brengt je direct in de onderbewuste ervaring die nodig is, om een bepaald aspect van het probleem op te lossen. Een ander deel van het bewustzijn blijft in het hier en nu aanwezig (elliptisch bewustzijn).
  • Het verkrijgen van inzicht in de samenhang tussen onverwerkte, onderbewuste ervaringen met problemen in het hier en nu. Daardoor kan je die gebeurtenissen alsnog verwerken en bewust maken, en hoef je er geen hinder meer van te hebben.
  • Diep doorvoeld begrip kan ontstaan door een gebeurtenis alsnog te voltooien. In onze ervaring, is dat niet alleen begrip van ons denken. Het is ook begrip van het lichaam en het gevoel. Pas als die weer goed in verbinding met elkaar komen, is er weer sprake van geestelijke gezondheid.