Symphony of the Cells

Symphony of the Cells

Wat is Symphony of the Cells

Ons hele lichaam is normaal gesproken in balans.
Alles werkt met elkaar samen als in een prachtige symfonie.
(Dat noemen we ook wel homeostase).

Wanneer het even wat minder gaat, dan zorgt ons natuurlijke zelfherstellend vermogen dat deze balans weer wordt hersteld.
Als het goed is tenminste!
Helaas is ons lichaam tegenwoordig vaak niet vitaal genoeg meer om dit zonder hulp te kunnen.
Stress, in de breedste zin van het woord, is hiervan de belangrijkste oorzaak. Symphony of the Cells is een manier om het lichaam aan te zetten tot zelfgenezing en brengt balans en harmonie in het lichaam terug. Ook kan dit doorwerken op mentaal en emotioneel vlak.

Hoe werkt Symphony of the Cells (SOTC)

Bij deze hands-on massage techniek gebruik ik 16 unieke protocollen. Hierbij breng ik de essentiële oliën van doTERRA aan op de wervelkolom en voeten. De verzameling van de 16 protocollen is opgesteld door Boyd Truman waarbij elke protocol zich richt op een specifiek lichaamssysteem. De keuze van de oliën wordt bepaald op basis van de affiniteit die ze hebben met bepaalde organen in het lichaam. Elk protocol bestaat uit ongeveer 10 stappen. Hierbij breng ik per stap een andere olie aan. Bij de eerste stap breng ik doorgaans de olie aan op de schouders en onder de voeten. Daarna meestal op de wervelkolom en de voeten. Ook laat ik de cliënt de olie ruiken. Bij het vergeving protocol wordt er ook olie aangebracht op de hartstreek en bij de lever.

De 10 lichaamssystemen zijn:

  • Hart en Bloedsomloop
  • Spijsverteringssysteem
  • Emotioneel- en Limbisch systeem
  • Hormonaal systeem
  • Immuunsysteem
  • Huid, haar en nagels
  • Zenuwstelsel
  • Longfunctiesysteem
  • Botten, spieren en gewrichten
  • Urineweg systeem

Wat kan ik verwachten van Symphony of the Cells

Als we samen het protocol hebben bepaald dan ga je op de massagetafel liggen. Ik zal de oliën volgens het bepaalde protocol aanbrengen in de aangegeven stappen. Dit duurt ongeveer 25 minuten en daarna blijf je nog 10 tot 15 minuten liggen. Er kan tijdens en na de behandeling van alles gebeuren. Je zou in slaap kunnen vallen, maar ook kunnen gaan huilen. Emoties die je veilig had weggestopt komen dan naar boven.

De bepaling van het protocol

Eerst zal ik een anamnese afnemen, een soort vraaggesprek. Op basis daarvan kijk ik welk protocol het beste toepasbaar is. Als je na drie behandelingen geen verbetering merkt dan overleggen we samen welk ander protocol we gaan gebruiken. Tenslotte willen we dat de klacht verminderd of zelfs helemaal weggaat. Hierbij is het belangrijk om goed te overleggen.

Welke protocollen kent de Symphony of the Cells™

Basis protocol

Dit is een simpel protocol wat goed te gebruiken is bij kinderen of als onderhoud. Het protocol kan ook worden ingezet bij: buikpijn, oorpijn, griep, hoofdpijn, diarree, keelpijn.

Cardiovasculair protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op het cardiovasculair systeem. Het protocol kan ook worden ingezet bij: angina, artherosclerose, cholesterol problemen, hoge en lage bloeddruk, diabetes, adervervetting.

Cellulair protocol

Dit protocol werkt op het zenuwstelsel en op het endocrien systeem (hormoon stelsel). Het protocol kan ook worden ingezet bij: cystic fibrosis, sikkel cel anemie, dementie, Alzheimer, MS, Parkinson, depressie, fibromyalgie, Lime, lupus, auto-immuunziektes, Graves.

Chi protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op de botten, spieren en het immuunsysteem. Het protocol kan ook worden ingezet bij: lage rugpijn, (reumatoïden) artritis, fibromyalgie, auto-immuunziektes, slappe spieren, griep, migraine, restless legs, scoliose.

Spijsvertering protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op de spijsvertering, het immuunsysteem, de huid, haar en ook op de nagels. Het protocol kan ook worden ingezet bij: candida, winderigheid, hepatitis, reflux, acne, allergieën, cellulitis, Cröhn, cysten, detoxificatie lever, pancreatitis, psoriasis, urineweg ontstekingen.

Mentaal protocol

Dit protocol kan worden ingezet voor alles waarbij je jouw hoofd gebruikt. Als je moet leren voor een belangrijk tentamen bijvoorbeeld. Het protocol kan ook worden ingezet bij: bipolaire ziektes, depressie, emotioneel trauma, paniek, insomnia, OCD, stress, Graves, diabetes, PMS, nier ziektes, geheugen verlies, epilepsie.

Vergeving protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op emoties en het limbisch systeem. Het protocol kan ook worden ingezet bij: boosheid, haat, depressie, angst, emotioneel trauma, stress, OCD, boulimia, hoge bloeddruk, een gebroken hart, eenzaamheid, sinus infectie, hepatitis, zelf haat. Op de hartstreek en bij de lever wordt ook olie aangebracht, dat maakt dit protocol zo bijzonder. Hierdoor kunnen diepe emoties naar boven komen.

Hormoon in balans protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op de hormoonhuishouding. Het protocol kan ook worden ingezet bij: ziekte van Addison, Cushing, endometriose, Graves, Hashimoto, menopauze, PMS, stress, rosacea, ADHD, maagkrampen, insomnia.

Infectie protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het protocol kan ook worden ingezet bij: griep, streptokokken, malaria, lime, infecties, candida, parasieten, hepatitis, keelpijn, bacteriële en virale infecties.

Ontsteking protocol

Het protocol kan worden ingezet bij: rugklachten, neuropathie, meningitis, artritis, voetklachten, peesontsteking, fibromyalgie, dementie, lime, hernia, ontstekingen, migraine, prostaat.

Lymfatisch protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op de nieren. Het protocol kan ook worden ingezet bij: afvallen, cellulitis, Cushing, nierstenen, acne, diabetes, eczeem, gehoorproblemen, overgewicht, psoriasis.

Maxim protocol

Het protocol kan ook worden ingezet bij: spijsverteringsklachten, lever problemen, allergieën, nier problemen, Lyme, parasieten, migraine, MS, nierstenen.

Neurologisch protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel, de hormoonhuishouding, de emotie en ook op het limbisch systeem. Klachten waarbij je dit protocol o.a. kan gebruiken zijn: depressie, trauma’s, PTS, Alzheimer, MS, Parkinson, ADHD, autisme, Grave, hoofdpijn, geheugenverlies.

Botten protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op het bewegingsapparaat. Het protocol kan ook worden ingezet bij: gebroken botten, osteoporose, slijmbeursontsteking, reumatoïde artritis, aderverkalking.

Ademhaling protocol

Dit protocol heeft een positieve invloed op de ademhaling. Het protocol kan ook worden ingezet bij: astma, bronchitis, griep, sinus infectie, ademhaling problemen, keelpijn, COPD, verkoudheid.

Zonne protocol

Het protocol kan ook worden ingezet bij: Addison, anorexia, diabetes, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, zwakke spieren, osteoporose, stress, afvallen, depressie, lage energie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig.

Het aantal behandelingen dat iemand nodig heeft verschilt per persoon. Hierbij adviseer ik twee behandelingen per week en dit drie weken lang. Dat zijn zes behandelingen in drie weken. Deze plannen we niet achterelkaar, maar met één of twee dagen tussen de behandelingen. Deze hoeveelheid aan behandelingen is voor degenen die de Symphony of the Cells gericht wil inzetten bij een klacht.

Het aantal behandelingen kan worden aangepast, net als het protocol. Dit is afhankelijk van hoe jij reageert op de behandeling. Als het te heftig is plannen we wat langer tussen de behandelingen in. Daarna is één keer per maand een onderhoud behandeling  zeer aan te raden. Hoe vaak je uit eindelijk komt hangt erg af van jouw reactie op de behandeling en hoe snel we resultaat bereiken.

Heb je vragen of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met me op. Ik help je graag!