Moxa behandeling

Moxa behandeling

Moxa Therapie
Net als bij de accupunctuur heeft een Moxa behandeling als doel om de Chi of levensenergie te stimuleren. Dit stimuleren gebeurt door de acupunten te stimuleren die op de meridianen liggen. Accupunten zijn de drukpunten op de energiebanen waar de levensenergie doorheen stroomt. Moxa therapie kan op verschillende manieren toegepast worden. Dit kan zowel met de Moxa – lamp of met behulp van brandende moxa.

Moxa Lamp
De Moxa-lamp zetten we afzonderlijk of aanvullend in tijdens therapeutische behandelingen. In China wordt deze lamp gezien als ‘wonderlamp’. De lamp bestaat uit twee minerale platen die verhit worden door een infrarood lichtbron, waardoor een therapeutische werking ontstaat. De 33 mineralen in de plaat zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. De warmte van deze lamp is echt aangenaam en je zult het als zeer prettig ervaren, het voelt aan als zonnestralen op je lijf! De energie in je lijf gaat weer stromen en door de aangename warmte ga je even uit je hoofd en naar je gevoel.

Hoe helpt de moxa-lamp mij?
De lamp bevordert het zelfhelend vermogen van je lichaam, verhoogt je weerstand, bevordert de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefsels, verbetert de stofwisseling, voert giftige stoffen uit cellen en stimuleert de hypothalamus (hersendeel welke productie verzorgt van de chemische stoffen die invloed hebben op onder andere je slaap, emoties en pijn). Verder verzacht de lamp ontstekingen en oedeem in weefsels en bevordert genezing van huidaandoeningen. Klachten die met de moxa-lamp behandeld kunnen worden zijn onder andere: (chronische) pijnklachten, gewrichtspijnen, circulatiestoornissen bv winterhanden en voeten, verstuikingen, fibromyalgie, spier- en peesaandoeningen, chronische hoofdpijn, menstruatiepijn (ook PMS), spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, reumatische klachten, spijsverteringsklachten en huidklachten zoals bijvoorbeeld acne.